Humanista Könyvklub – J.S. Mill: A szabadságról

Időpont: 2021. április 21., szerda, 18:30–20:15
Helyszín: Online esemény. Az esemény Zoomon itt érhető el:
https://semmelweis.zoom.us/j/92625130681

John Stuart Mill angol filozófus nevezetes, A szabadságról című tanulmánya (amely ugyanabban az évben, 1859-ben jelent meg, mint Darwin fő műve, a Fajok eredete) a liberális demokrácia máig alapvető elméleti alapja. Minden idők egyik legjobb filozófiai műve. Mill ebben a művében dolgozta ki a szabadelvű etika és társadalmi együttélés azóta is meghatározó alapvető szabályait. Mindenki számára kötelező olvasmány és referencia, függetlenül attól, hogy végül egyetért vele vagy sem. Korábban is volt több magyar nyelvű kiadása, azonban nemrégiben szép és olcsó kiadása is megjelent (Helikon, 2020). A könyvről beszélgetni mindenképpen jelentős szellemi élményt kínál.

Arra kérjük az érdeklődőket, hogy lehetőség szerint előre olvassák el a könyvet, hogy érdemben tudjunk arról és az abban felmerülő témákról beszélgetni.

https://www.libri.hu/konyv/john_stuart_mill.a-szabadsagrol-5.html

A Humanista Könyvklub a Magyar Humanista Társaság által szervezett, havi rendszerességgel jelentkező, egyelőre online formában, zoom felületen zajló közösségi eszmecsere, amely olyan új könyvek megbeszéléséről szól, amelyek fontos szempontokkal járulhatnak hozzá a humanista világnézet és életvezetési gyakorlat kialakításához.

A beszélgetés házigazdái: Nemes László és Gálity Hristifor (Magyar Humanista Társaság)
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Kategória: Esemény | A közvetlen link.

1 Response to Humanista Könyvklub – J.S. Mill: A szabadságról

 1. Szolodova Elena szerint:

  Üdvözlöm Mindenkit!
  Szolodova Elena vagyok, egyik műsörben hallgattam az Oláh Sándort, aki, úgy értettem , Magyar Humanista Társaságnak tagja .
  Utánakerestem Önöket és felkelltette érdeklődésemet Önök programjai.
  Van itt egy könyv, amit reklámozták: John Stuart Mill “A Szabadság”. Ezt valószínű megveszem. De ott említve van két másik nevet is említenek:

  David Ricardo és Jeremy Bentham , a liberalizmus közgazdasági elméletét dolgozzák ki
  KÉRDÉS, tudnak é említett szerzőknek ebben a témában könyveket ajánlani?

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.